ponedeljek, december 14, 2015

2. Dan najbolj nore avanture - Tanzanija


Na potepanjih ni počitka... Kljub temu da je bil današnji dan namenjen relaksaciji po napornem letu, smo obiskali plantažo kave... Ena lepših izkušenj... Ko se zaveš kako malo je cenjeno garaško delo...

Šli smo skozi celoten proces kave... Od semena do kavice v skodelici... Nabiranje - se mi zdi, da mi ni šlo najbolje od rok, sem se bolj ukvarjala s slikcami in snemanjem, potem je sledilo izkoščičenje kjer je svojo moč pokazal Saško, medtem ko je Boštjan veselo kramljal in pripravljal ogenj za praženje... Seveda je bilo potrebno kavo pred praženjem še oluščiti v čemer smo se preizkusili vsi... Prav tako smo se družinsko posedli okoli ognja in kavo prepražili in jo nato na fino zmleli (da ne bo pomote, tukaj ni mlinčkov)... 

Nato je sledil še preizkus našega produkta s katerim smo navdušeno nazdravili...









Po izkušnji s kavico je sledilo kosilo tradicionalno za pleme Chaga seveda ni manjkala tudi pokušina bananinega piva in vina...




-V-

3 komentarji:

Sašo pravi ...

A je bil espresso ali turška?

Vesna... pravi ...

Hmmm dobro vprašanje... Je bla kr čist lokalna scena... Menda je bla kr ok... Men tko nobena ne steče po grlu ��

Unknown pravi ...

Pa taka kofetarca.... Seveda je bla espresso turška! ;)